Deltebre

S'inicien les tasques de dessecament d'una part del delta de l'Ebre

Després de deu dies per preparar el terreny, s'ha tallat el subministrament d'aigua de reg a tot l'hemidelta esquerre per fer front a la gran plaga de caragol poma. La mesura canviarà el paisatge de tardor del delta, ja que habitualment es deixen els terrenys sense aigua del 15 de gener al 15 d'abril. A més, la Generalitat, el sector agrari i els agents implicats en l'eradicació del caragol poma es reuneixen avui a Amposta per coordinar les actuacions i fer una avaluació de la situació.

Actualitzat
La dessecació afectarà la dinàmica de mig delta, ja que a més d'alterar les feines a 9.500 hectàrees d'arrossar també afectarà la caça i la pesca. A l'espera de l'efectivitat d'eixugar els camps, la lliuta contra aquest cargol invasor continua. A més de la retirada manual de caragols, s'estan fent assajos amb mètodes químics mitjançant unes pastilles que els atrauen i enverinen.

A finals de juliol, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya va declarar oficialment com a plaga la presència del caragol poma a l'hemidelta esquerre del delta de l'Ebre. Aquest caragol exòtic es menja les parts més tendres de la planta i ataca virulentament les parcel·les d'arròs. Medi Ambient ha traslladat a Fiscalia la investigació sobre el possible origen de la plaga. Els indicis apunten que podrien haver-se escapat exemplars d'una empresa de cria d'animals exòtics que recentment ha abandonat l'activitat a la zona.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut