Barcelona

S'inicien els treballs previs del túnel de l'AVE a Barcelona

Les feines prèvies a la construcció del túnel entre Sants i la Sagrera han obligat a tallar el trànsit al carrer de Mallorca, entre la Meridiana i Espronceda, i un petit tram del carrer del Clot, entre Espronceda i Felip II des d'aquest dimarts a la tarda. La circulació de Mallorca la desvien pel carrer de Múrcia, que ha canviat de sentit de la marxa, i per on cada dia passaran uns 20.000 vehicles, que són els que fins ara circulaven per Mallorca. Mentrestant, la Plataforma AVE pel Litoral ha demanat un calendari exhaustiu de les obres de construcció del túnel, i els veïns del barri del Clot es queixen de la falta d'informació per part de les administracions i Adif, l'ens gestor.

Actualitzat

Els treballs previs han consistit a fer els desviaments del trànsit, pintar les línies del carrer de Múrcia acabat d'asfaltar i col·locar senyalització nova.

Aquest dimecres, però, comença el gruix de la feina que es farà fins el setembre del 2009 en aquesta zona i que consisteix a desviar el cablejat elèctric i de telecomunicacions, el clavegueram i les canonades d'aigua per tal que d'aquí a un any entri en acció la famosa tuneladora.

Tot seguit s'iniciaran les obres per construir dues pantalles laterals de formigó armat al carrer de Mallorca entre els carrers Espronceda i Biscaia. També es faran pantalles de puntals entre els carrers Biscaia i Navas de Tolosa, molt a prop del començament de l'excavació amb la tuneladora. Les obres s'aprofitaran també per construir diversos pous de ventilació i per a sortides d'emergència.

La Plataforma AVE pel Litoral

La Plataforma AVE pel Litoral ha demanat un calendari exhaustiu de les obres de construcció del túnel, informes sobre possibles vibracions i esquerdes causades per les tasques i conèixer "amb temps" els desviaments de trànsit i que estiguin consensuats amb els comerciants i veïns.

Aquesta entitat ha reiterat la seva oposició al traçat del túnel i ha dit que continuarà amb les seves accions per evidenciar  "l'elevat cost i el risc innecessari" de fer-lo passar pel centre de Barcelona.

Els veïns del Clot

Veïns i comercinats del barri no només es queixen de la falta d'informació sinó que tenen por que les obres tinguin repercussions econòmiques negatives sobre els comerços. A més, tots tenen a la memòria l'esfondrament del Carmel durant les obres de la construcció de la línia 5 del metro.

Anar al contingut