Madrid

Sindicats i patronal esgoten el termini per arribar a un acord sobre la reforma laboral

Aquest diumenge a la mitjanit es compleix l'ultimàtum donat pel govern espanyol sense que sindicats i patronal hagin arribat a un acord sobre la reforma laboral. Davant d'aquesta perspectiva, serà l'executiu de Rajoy el que haurà de començar a elaborar una nova reforma.

RedaccióActualitzat
Els Sindicats i la patronal no han aconseguit posar-se d'acord amb les negociacions sobre la reforma laboral. Esgotat el termini, ara serà el torn del govern espanyol que haurà de decidir l'evolució dels salaris, la contractació a temps parcial i el cost dels acomiadaments.

Després de dos mesos de negociació sense aconseguir anar més enllà d'acords menors i del tot insuficients per l'executiu, sindicats i patronal han deixat el camí lliure perquè sigui el govern de Rajoy el que estableixi quines seran les característiques de la nova reforma laboral espanyola, una reforma molt reclamada des dels mercats i des d'Europa.

A partir d'ara, l'únic límit que tindrà l'executiu espanyol serà la possibilitat de decretar una moderació salarial, perquè això és responsabilitat exclusiva de treballadors i empresaris, que n'hauran de seguir parlant.

Tot i que, aquesta setmana, Patronal i Sindicats van fer arribar al govern el seu acord de mínims, que inclou mesures per arbitrar conflictes laborals fora dels tribunals, o traslladar alguns festius a dilluns per evitar ponts, es van quedar molt lluny en matèries com la negociació col·lectiva, els nous models de contracte o la redefinició dels motius d'acomiadament i les indemnitzacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut