Agents dels Mossos d'Esquadra que no pertanyen a la BRIMO, aquest dilluns, durant els aldarulls a l'exterior del Parlament
Agents dels Mossos d'Esquadra que no pertanyen a la BRIMO, aquest dilluns, durant els aldarulls a l'exterior del Parlament

Sindicats de Mossos critiquen les paraules de Torra animant els CDR a seguir pressionant

El majoritari SAP-FEPOL considera que "no van ser gaire afortunades" i SME diu que "va ser una irresponsabilitat"

RedaccióActualitzat

El sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra, SAP-FEPOL, considera que es va actuar amb improvisació en el disseny dels dispositius policials d'aquest dilluns al vespre, tant a la Via Laietana com al Parlament de Catalunya, on hi va haver aldarulls després de la manifestació per commemorar el primer aniversari de l'1-O.

Ho ha constatat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu del sindicat, Valentí Anadón, que qualifica de "molt greus" els fets.

El portaveu d'aquest sindicat dels Mossos ha criticat que es permetés l'accés al parc de la Ciutadella. També ha assegurat que els agents que hi havia no eren els adequats i no estaven prou equipats.

"A la situació en què estem de sobretensió als Mossos d'Esquadra, que estem denunciant falta d'efectius, ara també s'hi afegeix una certa improvisació. Considerem que els fets d'ahir són molt, molt greus. Recordo que hi ha 32 agents ferits de diversa consideració i estem a l'espera que ens donin explicacions."

També s'ha referit amb duresa a algunes declaracions polítiques, com les del president Quim Torra animant els CDR, que considera que augmenten la crispació.

"Em refereixo a totes les manifestacions que s'estan fent des de l'àmbit polític, que s'estan fent des de fa temps, que no contribueixen a la cohesió social. Però, ja que vostè m'anomena al president, he de dir, amb tot el respecte, que aquestes declaracions no van ser gaire afortunades."

 

 

Anadón ha demanat seny a la classe política, i ha reiterat que des de fa un any el cos té la sensació d'estar assumint unes responsabilitats polítiques i socials que no li corresponen.

Des de la direcció dels Mossos, han negat en roda de premsa, aquest matí, falta de previsió i han carregat contra el que consideren "grups radicals que busquen confrontació amb la policia catalana.

USPAC acusa Torra de jugar amb la vida dels mossos

Per la seva banda, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha manifestat el seu malestar davant el que consideren una "instrumentalització" per part del govern del cos de Mossos d'Esquadra.

El sindicat ha carregat contra les "misèries" i la "ineficiència" dels càrrecs polítics i acusen el president de la Generalitat, Quim Torra, d'estar "jugant" amb la vida i les famílies dels mossos.

En un comunicat, també titllen d'"atacs violents i intolerables" les accions dels manifestants, als quals denominen "grups radicals moguts per interessos polítics".

 

 

SME denuncia que "Va fallar tot. No hi havia un dispositiu"

Des del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) també es considera que "el que es va veure al Parlament és un fet gravíssim" i que els responsables de la policia catalana "han de donar moltes explicacions".

A la pregunta de què va fallar aquest dilluns, el portaveu Toni Castejón ha respost: "Va fallar tot. No hi havia un dispositiu."

En declaracions al programa "Els matins" de TV3, a més, han denunciat la manca de suport per part dels responsables policials i polítics.

També han assegurat que "cal revisar la gestió de l'ordre públic", perquè és "horrible".

"Primer cal revisar la gestió de l'ordre públic que s'està fent, i després donar suport al cos. Demanem al director general, al conseller d'Interior i al mateix president que defensin els Mossos. No estem veient cap defensa."

El sindicat SME també ha lamentat les paraules de Torra animant els CDR a seguir "pressionant"; Castejón ha dit que són "una irresponsabilitat".

"Va ser una irresponsabilitat. Ja sé que ho va dir en un context festiu, però, esclar, és el president de la Generalitat. I en un dia com el d'ahir. Ha de ser molt prudent."

Des del sindicat també s'ha volgut recordar que hi ha almenys 30 mossos ferits, "alguns amb dits i mans trencades".

Davant de la pregunta sobre si dissabte es van respectar tots els protocols en l'actuació dels Mossos, el portaveu sindical ha admès que, de vegades, "hi pot haver un cop mal donat", però assegura que és una excepció:

"Quan són hores de càrregues, sempre, per la fatiga o el que sigui, hi pot haver un cop mal donat. Molt bé, es mira, però no es pot agafar això com la base de tot el que està passant."

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut