Barcelona

S'inaugura el primer congrés internacional per buscar feina, JOBarcelona

S'hi han citat més de 70 empreses que ofereixen uns 1.500 llocs de treball a universitaris menors de 30 anys que estiguin titulats o a partir del tercer curs de carrera.

RedaccióActualitzat

El Palau de Congressos de Catalunya acull avui i demà el I Congrés JOBarcelona, en què més de 70 empreses de diferents sectors ofereixen 1.500 llocs de treball dirigits a universitaris des de tercer curs fins a titulats menors de 30 anys. Durant aquests dos dies 12.000 universitaris dels Països Catalans intentaran trobar feina a través d'aquest congrés que posa en contacte empreses i joves llicenciats que busquen la seva primera feina. 

Segons ha explicat Carlota Casado a "El Matí de Catalunya Ràdio", les empreses que hi participen valoren la formació dels joves i també el seu perfil: "Gent amb molta desinvolutura, amb molta empenta, amb moltes ganes de treballar. Gent sense por, molt proactius,..."

D'altra banda, Eva Avinyó, organitzadora de JoBarcelona, ha avançat que aposten per l'ampliació de cara a properes edicions. "Aquest any hi han participat més que res multinacionals i grans empreses però l'any que ve volem que també hi participin les PIMES per donar encara més oportunitats a aquests joves", ha dit.

L'organització també es planteja realitzar un congrés adreçat als estudiants de Formació Professional.

De moment, el que s'ha vist aquest dilluns és fins a quin punt els joves tenen interès i ganes de trobar feina, en el context actual i malgrat totes les dificultats. Els aspirants han format cues força llargues. Pacients, puntuals i amb el currículum sota el braç els universitaris han esperat des de ben aviat a l'entrada del congrés JOBarcelona.

Avinyó ha destacat que les empreses que participen han de portar ofertes de treball, "de treball, de reptes, de formació, beques, etcétera però han de portar una oferta per a aquests joves." Això coincideix amb el que esperen trobar els universitaris? Víctor Sauri, llicenciat en bioquímiques,
ha respost que ell ha acudit al JOBarcelona per "seguir moven-te, ser una mica espavilat i tenir més possibilitats, perquè d'aquí potser pots treure algun conveni de pràctiques, o un contacte per en el futur poder fer un contracte laboral o una oferta que tinguin."

El cert és que l'alt interès que ha despertat el certamen és proporcional a l'alt índex d'atur que tenen els joves. Més de la meitat no troben feina, una xifra que dobla la mitjana europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut