Saint Petersburg

S'inaugura el nou Museu Dalí de Saint Petersburg, a Florida, el segon més important del món

La ciutat nord-americana de Saint Petesburg, a l'estat de Florida, inaugura la nova seu del Museu Dalí. El municipi ja tenia un museu del pintor català però més modest. El nou acull 2.000 obres i objectes de l'artista surrealista i és el segon més important del món després del de Figueres.

Actualitzat
La ciutat nord-americana de Saint Petersburg, a l'estat de Florida, acull des del 1982 un Museu Dalí, propietat del matrimoni Reynold i Eleanor Morse, que van ser molt amics de Salvador Dalí. L'espai, però, es va quedar petit i van decidir obrir-ne un de nou, que duplica els metres quadrats de l'anterior.

El nou Museu Dalí té 6.000 metres quadrats i s'hi exposa la col·lecció privada del matrimoni Morse, que té 96 olis i uns 2.000 objectes del pintor empordanès i es converteix així en el segon Museu Dalí més important del planeta després del de Figueres. L'edifici es troba a un centenar de metres de l'antic i davant del nou Centre d'Arts "The Mahaffey", en un bell complex a la badia de Tampa.

La infanta Cristina va presidir un sopar de gala com a acte previ de la inauguració en què va destacar que el nou Museu Dalí reforça la relació d'Espanya i els Estats Units, que es remunta a diversos segles.

Figueres s'agermana amb Saint Petesburg

Figueres ha aprofitat aquest lligam artístic per agermanar-se amb la Saint Petersburg nord-americana i anar més enllà dels intercanvis museístics. Una delegació de l'Ajuntament de Figueres ha viatjat als Estats Units per pactar intercanvis d'estudiants i esportistes, i establir vincles a través de la gastronomia i del comerç.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut