Dubai

S'inaugura el Burj Dubai, el gratacel més alt del món

Han trigat sis anys per construir-lo i és un dels símbols del fins ara desmesurat creixement de Dubai. El gratacel més alt del món, que es diu Burj Dubai, ha quedat inaugurat aquest dilluns amb un acte festiu i multitudinari. El Burj Dubai té 160 plantes i fa 828 metres d'altura. Per fer-se'n una idea, és cinc vegades més alt que l'Hotel Arts o el doble del que ho van ser les Torres Bessones de Nova York. Des de la seva plataforma d'observació es pot veure fins a una distància de 80 quilòmetres en un dia clar. La inauguració, però, ha quedat una mica enterbolida per les dificultats econòmiques recents d'aquest emirat.

Actualitzat
Dubai té un nou element d'ostentació: l'edifici més alt del món. És el gratacel Burj Dubai (torre Dubai, en àrab). Les autoritats de l'emirat volen que es converteixi en el símbol de la recuperació econòmica i que porti optimisme al país.

El gratacel es va començar a construir l'any 2004 i ha costat més de mil milions d'euros. El Burj Dubai té 1.100 habitatges, dels quals s'han venut gairebé tots, malgrat l'esclat de la bombolla immobiliària. Disposa també de 57 ascensors. A més, de ben segur que es convertirà en una atracció turística. Des de la seva plataforma d'observació, situada a la planta 124, es pot arribar a veure una distància de fins a 80 quilòmetres en un dia clar, gairebé la que separa Barcelona de Girona. La seva peculiar estructura està inspirada en la geometria de la rosa del desert.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut