Tokyo Sky Tree, la torre més alta del món
La Tokyo Sky Tree sobresurt a l'horitzó de la capital nipona.
Tòquio

S'inaugura ál Japó amb tots els honors la torre Tokyo Sky Tree, la més alta del món

La capital del Japó ha inaugurat amb una cerimònia tradicional la torre més alta del món, anomenada Tokyo Sky Tree. La construcció de l'estructura, que fa 634 metres, va començar el juliol del 2008. Les obres han acabat dos mesos més tard del previst per la dificultat per trobar materials després del terratrèmol que va afectar el país l'11 de març de l'any passat.

RedaccióActualitzat
La Tokyo Sky Tree servirà de torre de radiodifusió i substituirà la Tokyo Tower que, amb 333 metres, ja no és suficient per donar cobertura digital completa, ja que està envoltada d'edificis molt alts.

La torre compta amb un primer observatori situat a 350 metres, i un segon a 450 metres. A la coberta s'hi inclou un passeig pel cel, a través d'una passarel·la de vidre amb espectaculars vistes de 360 graus sobre la ciutat.

Donada l'alta activitat sísmica que la zona, la Tokyo Sky Tree ha estat construïda amb sistemes de control de vibracions, que l'ajudaran a suportar terratrèmols de fins a 8 graus.

Tot i que ha estat certificada per el Guinness dels records com la torre més alta sobre la faç de la terra, en el rànquing d'estructures artificials, ocupa el segon lloc, per darrera del Burj Khalifa, a Dubai, de 828 metres.

Anar al contingut