El museu Louvre Abu Dhabi té una cúpula de 180 metres de diàmetre i un pes de 7.500 tones
El museu Louvre Abu Dhabi té una cúpula de 180 metres de diàmetre i un pes de 7.500 tones

S'inaugura a Abu Dhabi "el Louvre del desert i de la llum"

El museu, que vol ser un pont entre Occident i l'Orient, suposa una inversió de més de 1.700 milions en els pròxims 30 anys

RedaccióActualitzat

El Louvre d'Abu Dhabi ja s'ha inaugurat a la capital dels Emirats Àrabs. L'última creació de l'arquitecte francès Jean Nouvel "unirà l'Orient amb l'Occident", segons va assegurar el president de França, Emmanuel Macron, durant la presentació.

La instal·lació custodia una col·lecció de 600 obres d'art: la meitat propietat de la capital àrab i la resta provinents de 13 grans museus de França.

Abu Dhabi haurà de pagar en els pròxims 30 anys, 647 milions d'euros per comptar amb gerents que supervisin les obres franceses, 453 milions per utilitzar el nom de Louvre que atraurà encara més visitants. Tot plegat, se suma a un pressupost inicial de 570 milions d'euros dedicats només en la construcció de l'edifici que l'acull. En total, el cost s'eleva a més de 1.700 milions.

El nou museu té una cúpula de 180 metres de diàmetre i un pes de 7.500 tones. El sostre està perforat amb estrelles irregulars i permet que entri la llum i corrent d'aire al museu. L'estructura inspira la tradició i cultura dels Emirats combinat amb el color blanc. El Louvre àrab està rodejat d'aigua per tres costats i conté un total de 23 galeries.

Aquest dimecres es van projectar al Louvre de la capital francesa algunes de les obres que s'exhibiran a Abu Dhabi. Des d'artistes com Paul Gauguin i Vicent van Gogh fins a estàtues del rei egipci Ramsès II (1279-1213 a.C.).

 

 

El museu obre amb cinc anys de retard respecte la data prevista. El projecte el va desenvolupar la constructora espanyola Sanjose i les empreses Arabtec i Oger Abu Dhabi LLC.

Anar al contingut