Pàgina de Netflix
Pàgina de Netflix
Barcelona

Simulen la web de Netflix per obtenir fraudulentament les dades de l'usuari

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra alerten d'un nou cas de "phishing", un frau comès a través d'internet consistent a suplantar la identitat d'una organització determinada per aconseguir informació confidencial.

S'ha detectat una campanya de correus electrònics fraudulents que simulen que són de la plataforma de "streaming" Netflix. L'objectiu és, sobretot, obtenir les dades de la targeta de crèdit de l'usuari.

Al correu es diu que hi ha problemes amb la subscripció. Quan es fa clic al vincle que va inclòs al correu, l'usuari és redirigit a una web que simula ser de Netflix i que li demana les credencials d'accés al servei.

Després d'introduir les dades de la targeta i clicar a "actualitzar forma de pagament", la web fraudulenta que simula ser Netflix mostra un missatge on diu que el procés "s'ha fet correctament".

Immediatament després, redirigeix l'usuari a l'inici de la web oficial de Netflix, que té un certificat de seguretat que la identifica.

Com es pot evitar?

La primera recomanació és utilitzar el sentit comú i evitar sempre donar les dades personals quan les demana un enllaç en un correu electrònic.

En el cas concret d'aquesta campanya, si algú ja ha accedit a l'enllaç del correu fraudulent i ja s'ha obert la pàgina que simula la de Netflix, la recomanació és tancar immediatament la pàgina al navegador.

Si ja s'han introduït les credencials d'accés a Netflix, la recomanació és modificar al més aviat possible la contrasenya de Netflix i a tots els serveis online on s'utilitzi la mateixa contrasenya amb el mateix correu electrònic.

Si ja s'han donat les dades de la targeta de crèdit, el que s'ha de fer és posar-se en contacte de seguida amb el banc o l'entitat emissora de la targeta perquè l'anul·li.

Anar al contingut