Alerta de Protecció Civil
Alerta de Protecció Civil

Simulacre d'accident químic amb alerta de sirenes a diverses poblacions

El simulacre començarà aquest divendres a les 10 del matí i acabarà passades les 12 del migdia

RedaccióActualitzat

Protecció Civil provarà aquest divendres, a partir de les 10 del matí i fins passades les 12 del migdia, l'efectivitat del so i la cobertura de les sirenes de la xarxa d'alarmes adscrites al Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya. Aquests senyals acústics serveixen per alertar la població en cas d'accident químic. L'objectiu de l'exercici és comprovar l'efectivitat del so i la cobertura de les 82 sirenes de risc químic ubicades en 36 municipis.

L'alarma consta de tres senyals ondulants d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic, la població sentirà el so de final d'alerta, un senyal continu de 30 segons de durada. Els municipis que participaran al simulacre seran, per demarcacions: 

  • Barcelona: Barcelona, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Granollers, Canovelles, Montornès del Vallès, Sant Celoni i Gualba.
  • Girona: Riells i Viabrea.
  • Tarragona: Tarragona, Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, Vilallonga del Camp, els Garidells, els Pallaresos, la Canonja, Vila-seca i Salou.
  • Catalunya Central: Castellgalí.
  • Terres de l'Ebre: Flix i Tortosa.
  • Alt Pirineu i Aran: Les.

Durant la prova s'enviaran missatges a través de l'aplicació de Protecció Civil per a mòbils quan s'activin les sirenes de cada zona i s'enviaran missatges SMS a les persones sordes, tal com es faria en una emergència real. El Twitter de Protecció Civil de la Generalitat informarà en temps real amb el hashtag  #ProvaSirenes de l'activació de les sirenes a cada municipi.

Aquesta prova, que es realitza dos cops l'any, serveix per comprovar el funcionament de les sirenes i per familiaritzar la ciutadania amb el so d'avís de risc químic i els consells a seguir en cas d'accident real.

Anar al contingut