Girona

Simon presentarà un ERO temporal per 800 treballadors

La companyia de material elèctric Simon està negociant amb els sindicats un ERO temporal que afectaria 800 persones. El grup vol arribar a un acord amb els representants dels treballadors i poder presentar l'ERO. L'expedient temporal plantejat és de 122 dies l'any, amb una durada d'un any i mig. L'empresa defensa aquesta mesura davant el fort retrocés que han experimentat les vendes. Han baixat un 34%, arrossegades per la frenada del sector de la construcció.

Actualitzat
La proposta de la direcció de Simon preveu que aquesta suspensió temporal de feina afecti la totalitat de la plantilla de cinc de les sis factories que aquest grup té a Espanya, i també afectaria els centres de treball ubicats a Olot (la Garrotxa) i Riudellots de la Selva (la Selva). Segons fonts dels representants dels treballadors, la intenció de presentar l'ERO ja s'ha comunicat a la plantilla i la direcció, que està negociat amb els comitès d'empresa. Malgrat la imminent presentació de l'ERO, encara s'està negociant i es desconeixen detalls concrets com, per exemple, si es tractarà d'un sol expedient o n'hi haurà un per a cada factoria.

Simon Holding, que es va fundar a Olot i té onze fàbriques a Espanya i dotze més repartides per tot el món, va reduir durant 2008 la seva facturació un 25%, fins a 257 milions d'euros, davant d'una facturació de 347 milions d'euros que va tenir el 2007. El fort descens de l'any passat, segons l'empresa, es deu principalment al fet que els distribuïdors han reduït els seus estocs. Des de l'empresa van manifestar fa uns mesos que la frenada de la construcció a Espanya els havia afectat més que no es pensaven en un principi, però que havien fet els deures i s'havien adaptat a la situació actual, que gaudien d'una bona salut financera i es van mostrar confiats a tornar a créixer en vendes aquest any.

El mes de març passat, l'empresa va acomiadar 15 empleats de la factoria d'Olot a causa de la baixada de les vendes. Des de 2006, aquesta multinacional ha reduït la plantilla que té a Espanya de 1.500 a 1.100 persones, la majoria a través de baixes voluntàries i prejubilacions.

Anar al contingut