Barcelona

Sílvia Requena es postula com a candidata de CDC alternativa a Homs el 26-J

Requena, presidenta de la Sectorial d'Igualtat i Drets Civils de Convergència des del 2012, forma part del corrent intern de la formació Generació Llibertat

Actualitzat

Convergència Democràtica podria celebrar primàries per decidir el cap de llista a les eleccions del 26 de juny. Aquesta possibilitat, que el president de la formació, Artur Mas, ja va plantejar aquest dilluns, agafa més força després que l'advocada i professora d'Ètica Jurídica a la Universitat Internacional de Catalunya Sílvia Requena hagi manifestat la seva voluntat d'encapçalar la llista.

Requena, presidenta de la sectorial d'Igualtat i Drets Civils de Convergència des del 2012, forma part del corrent intern de la formació Generació Llibertat. En un missatge al seu compte de Twitter, Generació Llibertat veu positivament que hi hagi primàries, però aclareix que "no presenta cap candidat".

 

Candidata al Senat el 20-D

En les eleccions del 20 de desembre, va ser la número dos de Democràcia i Llibertat al Senat per Barcelona. Aquesta circumscripció, però, va ser l'única de les quatre demarcacions catalanes on DiL no va obtenir cap senador.

En cas que finalment hi hagi més d'un candidat, Convergència farà les primàries el dissabte 21 de maig, coincidint amb la consulta en què els militants decidiran si renoven el partit o en funden un de nou. Fins ara, només el cap de llista del 20 de desembre, Francesc Homs, ha expressat la voluntat de ser el cap de llista de CDC al Congrés.

La formació nacionalista celebra aquest dimecres un Consell Nacional que es preveu que aprovi la modificació del reglament de primàries. D'acord amb aquest reglament, els aspirants a cap de llista hauran de comunicar les seves intencions entre el 4 i el 13 de maig i presentar la sol·licitud a la seu nacional acompanyada d'un mínim de 175 signatures per avalar la candidatura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut