El laboratori mòbil per a l'Ebola ja funciona a Freetown.
El laboratori mòbil per a l'Ebola ja funciona a Freetown.
Freetown

Sierra Leone confinarà la població a casa per contenir el brot d'Ebola

Sierra Leone confinarà quatre dies a casa els ciutadans per intentar contenir el brot d'Ebola que hi ha al país, un dels més afectats per la malaltia

RedaccióActualitzat

Sierra Leone ordenarà als ciutadans el confinament a casa durant quatre dies per intentar contenir el brot d'Ebola que hi ha al país, un dels més afectats per la malaltia.

Entre el 18 i el 21 de setembre, la població no podrà sortir al carrer com a mesura de prevenció contra l'expansió del virus. Durant aquests dies, els serveis mèdics intentaran identificar els casos incipients, aïllar-los i prevenir nous contagis. Per fer complir el confinament, les autoritats desplaçaran milers de policies i soldats.

Un equip d'investigadors de Sud-àfrica ja té a Freetown, la capital, un laboratori mòbil d'alta tecnologia, capaç de diagnosticar la infecció per Ebola amb molta més rapidesa que fins ara. El laboratori, que fa una setmana que funciona, pot confirmar en unes hores si una persona té Ebola, un procés que fins ara es feia en dies.

Paral·lelament, l'Organització Mundial de la Salut treballa per enllestir les vacunes per tractar el virus. Els equips mèdics podrien disposar d'aquestes vacunes, ara en fase de proves, a partir del novembre. En els últims mesos, el brot d'Ebola ja ha causat la mort de 2.100 persones a Sierra Leone, Libèria, Guinea i Nigèria.

 

Anar al contingut