Frankfurt

Siemens retallarà 3.800 llocs de treball a tot el món

La multinacional alemanya Siemens ha anunciat l'eliminació de milers de llocs de treball a tot el món. Només a Alemanya, i de manera directa, estarien afectats més de 2.000 treballadors. La retallada forma part de l'operació de venda de la filial SEN, l'àrea de telecomunicacions. En total, Siemens pretén retallar 3.800 llocs de treball i traslladar 3.000 treballadors més, 1.200 dels quals són d'Alemanya, a empreses externes.

Actualitzat
Siemens vol retallar 3.800 llocs de treball a tot el món en la seva divisió de telecomunicacions (SEN) per sanejar-la i vendre-la o bé per trobar algun soci. Segons ha comunicat la companyia, 2.000 llocs dels quals es preveuen reduir són a Alemanya, a la central i en altres funcions administratives i de suport de la seva filial de telecomunicacions.

Al mateix temps, Siemens vol traspassar a empreses externes 3.000 treballadors, 1.200 dels quals són d'Alemanya. Siemens intenta vendre o trobar socis per a les seves fàbriques a Salònica, a Grècia, i a Curitiba, al Brasil, amb 270 i 470 treballadors, respectivament. La companyia també estudia la possibilitat, però, de tancar alguna de les dues plantes. A més, Siemens es vol vendre els locutoris que té a Xile, l'Argentina, Colòmbia, l'Equador i el Perú, on treballen 1.100 persones i que no formen part de les principals activitats de SEN.

L'empresa ha expressat el seu desig de començar al més aviat possible les negociacions amb els representants dels treballadors "per proporcionar-los la màxima seguretat sobre el seu futur". Aquestes mesures formen part d'un conjunt d'activitats amb què Siemens vol transformar la seva divisió de telecomunicacions en un productor de programari i solucions. Ara, la companyia germana es vol expandir en mercats de creixement com Rússia i la Xina.
Anar al contingut