Madrid

Siemens crea una targeta amb identificació per empremta digital

La seguretat és cada cop més important sobretot si parlem d'internet i dels nostres diners. Molts usuaris desconfien de la banca en línia i de donar el número de la targeta per fer compres en una pàgina web. Per aquest motiu, l'empresa Siemens ha creat un sistema que permet fer transaccions bancàries a internet amb identificació per empremta digital. Es tracta d'una targeta, més gruixuda que la de crèdit, que identificarà l'usuari a través de l'empremta. L'aparell emet un senyal encriptat amb les dades bancàries i l'envia a l'ordinador.

Actualitzat

Per poder utilitzar les prestacions d'aquest sistema, el client només haurà d'adquirir una targeta anomenada "internet ID-Card". El sistema pot funcionar amb qualsevol dipositiu connectat a la xarxa o caixer automàtic. Per garantir la màxima seguretat, l'aparell només funciona a una determinada temperatura del dit.

El sistema s'ha utilitzat en diferents bancs de Suïssa i Alemanya i encara està en fase inicial. Les aplicacions es podrien ampliar a dispositius mòbils i PDA. Segons Siemens, cada entitat bancària en determinarà el preu. Sembla que algunes empreses ja s'haurien interessat a adquiri-lo.

Anar al contingut