Claustre de la Universitat d'Oviedo (Wikimedia Commons. José Luis Filpo Cabana)
Claustre de la Universitat d'Oviedo (Wikimedia Commons. José Luis Filpo Cabana)
Oviedo

"Si repetiu, us violo": un professor sancionat per assetjament continua fent classe

La Universitat d'Oviedo l'ha suspès sis mesos de feina i sou, però pot recórrer la sanció

Actualitzat

"Per venir a una revisió heu de venir maquillades i amb escot i, si fos necessari, hauríeu d'ensenyar el pit. Així us posaria la nota que volguéssiu". És un dels comentaris masclistes que se li atribueixen a un catedràtic de la facultat de Psicologia d'Oviedo adreçant-se a les seves alumnes.

Després d'unes quantes denúncies per expressions d'aquesta mena i per comportaments denigrants amb les alumnes, al professor se l'ha sancionat amb una suspensió de feina i sou durant sis mesos.

Però, segons ha explicat el rector de la Universitat, l'acusat continuarà donant classes fins que la sanció sigui ferma perquè pot presentar al·legacions. De fet, aquest dijous ha anat a fer classe.

L'Assemblea Oberta d'Estudiants de Psicologia i Logopèdia considera que la sanció és insuficient i alerta del risc que suposa que aquest curs continuï donant classe i avaluant. Diuen que el reglament preveu sancions més dures per castigar fets com aquests.

Altres frases que les alumnes denunciants asseguren que els va dir el professor sancionat són: "Quan vulgueu, passeu pel meu despatx a lligar" o "Si torneu a repetir, us violo". També l'acusen de contactes físics inadequats com agafar-les per l'espatlla o pel braç, apropar-se massa, abraçar-les i fer-los un petó al cap o agafar-les per la cintura.

ARXIVAT A:
Masclisme Assetjament sexual Universitat
Anar al contingut