Catalunya

Si no plou o neva intensament hi podria haver restriccions d'aigua al maig pel risc de sequera

Si el temps no canvia, és a dir, si no plou o neva de debò, a mitjans de maig es podria decretar l'alerta per sequera a Catalunya. En aquests moments tenim els embassaments de les conques internes una mica per sota de l'any passat en aquesta època. Són al 49 per cent i el 2006, que va ser l'any més sec de l'última dècada, en aquesta època es trobaven al 50 per cent.

Actualitzat
Si mirem les fotografies per satèl·lit dels Pirineus, els nivells de neu també són, com ja sabem, inferiors als de l'any passat i, per tant, s'hi acumula menys reserva d'aigua de cara a la primavera.

Entrar en fase d'alerta suposa reduir en un quinze per cent les dotacions de reg, anul·lar els desembassaments per a ús exclusivament hidroelèctric, intensificar l'estalvi a les xarxes d'abastiment i restringir el consum d'aigua d'indústries i depuradores.

Conscients que amb la pluja i la neu no hi podem fer res, Medi Ambient insisteix en l'estalvi domèstic, que ja s'ha consolidat en un 3 per cent. El Departament engega una campanya amb el lema "Per tenir aigua, tanca l'aixeta".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut