El líder de Solidaritat, Alfons López Tena (Foto: ACN)
El líder de Solidaritat, Alfons López Tena (Foto: ACN)
Barcelona

SI acceptaria Junqueras com a presidenciable d'una gran coalició independentista

Des d'ERC, que també veurien de bon ull una candidatura unitària de les forces independentistes, han confirmat els contactes amb altres formacions, però també s'han erigit com l'opció per als catalanistes del PSC.

RedaccióActualitzat
Solidaritat per la Independència s'ha mostrat disposada a concórrer en coalició amb ERC i Oriol Junqueras de cap de llista. El líder de la formació, Alfons López Tena, ho ha dit clarament en preguntes dels periodistes sobre una possible coalició independentista amb ERC, Reagrupament i les CUP: "Si em pregunta si estem disposats que el candidat d'ERC encapçali la llista per Barcelona, la resposta de la direcció és sí", ha dit el candidat de SI a la Generalitat. "Aquesta decisió, però, l'haurien de ratificar els adherits", ha matisat.

De moment, des d'ERC, que també veurien de bon ull una candidatura unitària de les forces independentistes, han confirmat els contactes amb altres formacions, però també s'han erigit com l'opció per als catalanistes del PSC. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha explicat que es tracta de construir entre tots un projecte comú: "Esquerra obre les portes a tothom qui vulgui construir un Estat", ha dit.

Joan Boada no encapçalarà la llista de Girona d'ICV-EUiA

A Iniciativa també treballen contra rellotge per ampliar la coalició amb Esquerra Unida i Alternativa. En aquest sentit, Joan Herrera ha confirmat que han parlat també amb formacions com les CUP, el PACMA, Els Verds i d'altres. Els ecosocialistes, que es presenten com la garantia que en aquesta campanya no només es parli del dret a decidir i es puguin capgirar les polítiques de CiU, probablement presentaran com a cap de llista per Girona Marc Vidal, ja que Joan Boada no es torna a presentar.
Anar al contingut