Joaquín Benítez demanant perdó a "Shootball"
Joaquín Benítez demanant perdó a "Shootball"

"Shootball", el documental sobre el cas dels maristes, aquesta nit al "Sense ficció"

Actualitzat

Aquest dimarts aterra al "Sense ficció" el documental "Shootball", que aborda el cas de pederàstia dels maristes. Després d'estrenar-se a Valladolid i projectar-se a l'Uruguai, Mèxic i el País Basc, entre d'altres, arriba a TV3 amb una versió més curta adaptada a la televisió.

El llargmetratge, dirigit per Fèlix Colomer i produït per Forest Film Studio, dona la paraula per primera vegada a l'únic acusat que serà jutjat, Joaquín Benítez.

Segons Colomer, "Shootball" té una finalitat social i de denúncia:

"El gran objectiu del documental és que les víctimes d'una vegada per totes deixin de sentir-se culpables, de sentir vergonya, i que assenyalem els pederastes i, sobretot, els que han permès que estiguin en llibertat i els que els han encobert".

El cas dels maristes: abusos durant 40 anys

Fa dos anys es va destapar una de les trames més grans de pederàstia conegudes a Barcelona. Involucrava Benítez i onze professors o religiosos més. Durant 40 anys, en tres escoles maristes es van violar menors que tenien entre 6 i 14 anys.

A "Shootball", l'exprofessor de gimnàstica reconeix haver abusat de menors i demana perdó. Colomer va aconseguir entrevistar-lo després d'insistir-hi molt:

"Crèiem que el reportatge havia de donar veu a totes les parts implicades i, alhora, al mateix pederasta".

El llargmetratge també recull el testimoni de les víctimes, d'un dels pares i dels periodistes d'"El Periódico" que van destapar el cas.

A més, segons Colomer, el film dona a conèixer coses que "no han sortit a la llum" fins ara. El paper dels Mossos d'Esquadra "es qüestiona", així com el de Pere Ferrer, vicari provincial dels maristes.

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Televisió
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut