El president dels Estats Units, Barack Obama, amb la cantant colombiana Shakira (Font: AFP Getty Images)
El president dels Estats Units, Barack Obama, amb la cantant colombiana Shakira (Font: AFP Getty Images)
Washington

Shakira assessorarà Obama en temes d'educació per a la comunitat hispana

El president Barack Obama ha designat Shakira i dues persones més, Nancy Navarro i Adrián A. Pedroza, com a assessors a fi d'ajudar milers de nens i joves llatins necessitats a millorar el seu nivell educatiu.

Actualitzat
Shakira ha participat durant anys en projectes per promoure l'educació a tot el món. El 1995, la cantant va crear la Fundació Pies Descalzos, que impulsa projectes educatius a Colòmbia, Sud-àfrica i Haití per a uns sis mil nens.

A més a més, l'any passat, la cantant de Barranquilla va col·laborar amb el Banc Mundial per promoure el desenvolupament de programes educatius a l'Amèrica Llatina. També és presidenta d'honor de la Campanya Global per a l'Educació, fundadora de l'organització Acció Solidària i ambaixadora de bona voluntat d'UNICEF.

La Casa Blanca, en anunciar que el president Obama tenia previst assignar la cantant colombiana a la Comissió d'Assessors a l'Excel·lència en Educació per a Hispans, amb dues persones més, Nancy Navarro i Adrián A. Pedroza, per millorar el nivell educatiu dels nens i joves llatins, va fer públic que el president havia manifestat "estar agraït que aquestes persones impressionants hagin triat dedicar els seus talents a servir la gent dels Estats Units en aquest temps tan important per al nostre país". I va afegir: "Ja anticipo que treballarem amb ells en els propers mesos i anys."

En el comunicat també es van destacar les activitats altruistes que Shakira porta a terme a través de la Fundació Pies Descalzos.

Per la seva banda, Shakira va manifestar: "És un honor immens per a mi. Em sento tan humil que la meva experiència filantròpica pugui ajudar o que la meva veu pugui ser usada per amplificar el missatge i la feina del president i d'aquesta comissió", i va afegir que "la joventut llatina és el grup que creix més de pressa als Estats Units, però cada vegada hi ha més nens llatins vivint en la pobresa, més que qualsevol altra raça o grup ètnic, més de sis milions el 2010".

"Com he vist amb la meva pròpia feina a la meva fundació, l'únic camí per sortir de la pobresa és l'educació. Per una diversitat de raons, els joves llatins d'aquest país surten desproporcionadament de l'escola i només un nombre molt reduït acaba els estudis universitaris. Tapar aquest forat no només determinarà el futur econòmic i la competitivitat d'aquesta nació, sinó que també servia de model a seguir a tot el mon". I va concloure: "Estic agraïda de tenir una oportunitat per donar suport a aquesta tasca tan important."

A partir d'avui, Shakira participarà en reunions del grup a la Casa Blanca.


Anar al contingut