Seül

Seül es prepara per a la guerra amb Corea del Nord

Corea del Nord no dóna senyals d'estar disposada a tornar a la taula de negociacions sobre el seu programa nuclear, segons ha reconegut el nord-americà Kurt Campbell, secretari d'Estat adjunt per a afers d'Àsia i el Pacífic. Per aquest motiu, Corea del Sud ha posat en marxa un simulador de guerra. L'oposició internacional al programa nuclear i missilístic de Corea del Nord s'ha intensificat els últims mesos. Corea del Nord va llançar un míssil de llarg abast el 5 d'abril, fet que va provocar la condemna del Consell de Seguretat de l'ONU. Pyongyang es va retirar aleshores de les negociacions a sis (Xina, Rússia, Estats Units, Corea del Sud i del Nord i Japó) sobre la desnuclearització del Nord.

Actualitzat
Després del recent assaig nuclear de Pyongyang el 25 de maig, el segon en la seva història, i el llançament de diversos míssils de curt abast, el Consell de Seguretat de l'ONU va endurir les sancions contra Corea del Nord. El Consell de Seguretat va imposar la prohibició de viatjar a cinc responsables nord-coreans i va afegir a la llista negra cinc entitats vinculades al seu programa nuclear. També va decretar la congelació de comptes bancaris, tant de les persones com de les entitats de la llista.
 
Seül es prepara per a la guerra

Els militars de Corea del Sud han endegat avui una simulació de guerra amb Corea del Nord, han confirmat fonts oficials. Corea del Nord denuncia regularment aquest tipus d'exercicis que considera com un preparatiu per a la invasió de l'Estat comunista. Les forces sud-coreanes estan constituïdes per uns 655.000 militars als quals se sumen uns 28.000 soldats nord-americans. Corea del Nord compta amb 1,2 milions de soldats.
Anar al contingut