Moon Jae-in, president de Corea del Sud (Reuters)
Moon Jae-in, president de Corea del Sud (Reuters)
Seül

Seül accepta la mà estesa de Kim Jong-un arran dels Jocs Olímpics d'hivern

El govern de Corea del Sud proposa per dimarts que ve una reunió a alt nivell per parlar de la participació nord-coreana en els Jocs de la ciutat sud-coreana de Pyeongchang del febrer

Actualitzat

Els Jocs Olímpics d'hivern que el mes que ve es faran a la ciutat sud-coreana de Pyeongchang acosten les dues Corees. El govern de Seül ha acceptat l'oferta de diàleg del seu veí nord-coreà, que va aprofitar el discurs de Cap d'Any per fer-la. L'excusa per parlar són els Jocs d'hivern, als quals podria participar una delegació nord-coreana. Es tractaria, però, sobretot de començar a parlar de les qüestions que separen els dos països, en l'any que es commemora el 70 aniversari de la república del nord.

El ministre d'Unificació de Corea del Sud, Cho Myoung-Gyon, ha anunciat converses per a la setmana vinent: "Tenim la voluntat de dialogar amb el Nord, sigui quin sigui el moment, el lloc i el format". I ha afegit que espera que conversin també "de manera franca" de les relacions intercoreanes.

El diàleg entre les dues Corees deixa en evidència la política de confrontació que ha marcat el primer any de presidència de Donald Trump, enemic declarat del règim nord-coreà de Kim Jong-un.

Des del govern de la Xina se celebra l'acostament diplomàtic i els "missatges positius" entre Pyongyang i Seül, arran de l'interès nord-coreà de participar als Jocs Olímpics d'hivern.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut