Múrcia

Seu al banc dels acusats el jutge que va frenar l'adopció a una lesbiana

El jutge Fernando Ferrín, magistrat de Múrcia, s'ha assegut al banc dels acusats per retardar l'expedient d'una dona lesbiana que volia aconseguir l'adopció de la filla biològica de la seva companya sentimental. Fiscal i acusació el consideren autor d'un delicte de prevaricació, amb l'agreujant d'actuar mogut per l'animadversió cap a l'orientació sexual de la dona, i demanen fins a tres anys de presó i inhabilitació. El jutge, en canvi, denuncia que és víctima d'un judici polític.

Actualitzat
L'exmagistrat de família Fernando Ferrín Calamita ha assegurat en la primera sessió del judici al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia que "sempre va vetllar per l'interès de la menor". Segons Ferrín Calamita, mai es va moure per motivacions ideològiques, "ja que sé distingir entre la meva funció com a jutge del meu paper com una persona normal del carrer".

En la seva defensa, el jutge al·lega  que tant l'anterior lletrada de V.H., la dona que va demanar l'adopció de la nena, filla biològica de la seva companya sentimental, com el fiscal "mai van recórrer les meves resolucions, i el secretari tampoc em va fer la més petita observació, pel que no deu estar tan clara la prevaricació".

El fiscal demana per a Fernando Ferrín Calamita una pena de 18 anys d'inhabilitació i una multa per un delicte de prevaricació.
Anar al contingut