Habitants de Madaya
Habitants de Madaya
Madaya

Setze morts a la ciutat siriana de Madaya a pesar de l'ajuda humanitària

Metges sense Fronteres denuncia que la coalició liderada pel govern sirià continua impedint l'accés de medicaments a la ciutat

RedaccióActualitzat

Setze persones han mort de fam a la ciutat siriana de Madaya des de l'arribada de l'ajuda humanitària, a mitjans de gener. És una informació que arriba a través de Metges sense Fronteres, que afirma que la coalició liderada pel govern sirià continua impedint l'accés a subministraments mèdics vitals a la ciutat.

"És totalment inacceptable que la gent continuï morint d'inanició i que els casos mèdics crítics continuïn a la ciutat quan haurien d'haver estat evacuats fa setmanes", denuncia Brice De Le Vingne, director d'operaciones de MSF.

L'ONG estima que a Madaya, una ciutat de 20.000 habitants, hi ha uns 320 casos de malnutrició, dels quals 33 són greus.

"Es necessita una presència mèdica permanent i independent a Madaya immediatament", diu de le Vigne. Creu que la situació empitjorarà, perquè l'accés a l'atenció mèdica dels habitants de la ciutat és molt limitat.

Segons les Nacions Unides, unes 400.000 persones estan atrapades i necessiten assistència urgent en 15 ciutats de Síria. Una xifra que MSF eleva fins a 1,5 o 2 milions de persones.

Són ciutats assetjades per la coalició liderada pel govern sirià i també per grups de l'oposició. En molts d'aquests llocs s'impedeixen les evacuacions mèdiques, i els medicaments o els aliments terapèutics són bloquejats sistemàticament en els punts d'accés.

Com a resultat, els equips mèdics sobre el terreny no poden fer la seva feina.

La guerra civil a Síria, que va començar el març del 2011 amb manifestacions pacífiques reprimides amb violència pel règim de Bashar al-Assad, ja ha causat 260.000 morts i milions de desplaçats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut