Ajaccio

Vint ferits i un centenar d'evacuats pel temporal al sud de França

La pertorbació ha travessat el sud d'Europa i ha deixat molta aigua i destrosses pel vent

RedaccióActualitzat

Almenys 20 persones han resultat ferides i 115 han hagut de ser evacuades d'un càmping a Montpeller pel temporal de vent i pluja que afecta el sud de França i l'illa de Còrsega, segons ha informat el govern francès.

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha dit en un comunicat que un tornado ha fet que s'hagi desplomat una carpa a Ajaccio, la capital del sud de Còrsega, i han resultat ferides 20 persones, dues de gravetat. Sota la carpa hi havia un centenar de nens que assistien a un espectacle infantil per recollir fons a favor de la lluita contra el càncer i que n'han sortit il·lesos.

Segons el servei meteorològic, l'estructura ha cedit per un cop de vent de 100 quilòmetres per hora, associat a una tempesta acompanyada de pluja i calamarsa.

A Vias, prop de Montpeller, 115 persones que estaven en un càmping han estat evacuades per precaució.

El govern ha fet una crida als ciutadans que estiguin alerta perquè es poden repetir més episodis de tempestes i pluges al sud-est i a la Costa Blava.

El temporal també ha afectat la zona del golf de Gènova. En aquesta ciutat italiana, s'ha registrat un esclafit:

I a Venècia, per prevenir els efectes de la pluja i la marea alta es van tancar algunes escoles. El registre ha arribat a 75 mm.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut