Setmana tràgica a les carreteres catalanes: 12 morts en accidents de trànsit

Des de començament d'any han mort 126 persones a la carretera, un 33% més que l'any passat

RedaccióActualitzat

Aquesta primera part del 2018 està sent dramàtic a la carretera. Només aquesta última setmana 12 persones han perdut la vida en accidents de trànsit.

A la majoria dels accidents d'aquesta setmana, els vehicles han sortit de la via. Segons els Mossos, la velocitat, la distracció i l'alcohol en poden ser la causa. També en quatre casos, com el d'avui, no portaven el cinturó de seguretat.​

Dos ciclistes de Riudoms van morir atropellats el passat diumenge. El conductor del vehicle, de 19 anys, va envair el carril contrari. Va donar positiu en el test de drogues per consum d'haixix.

El conductor d'un turisme va morir dilluns en sortir de la via amb el seu vehicle. L'accident va passar a la C-25 en sentit Girona, a Espinelves.

Dimarts, a la Nacional 340 a Alcanar, el conductor d'una furgoneta va morir en un xoc frontal contra un camió.

Un home va morir en sortir de la via dimecres a Albons.

Dijous hi va haver dos accidents mortals. A Freginals, el conductor d'un camió va morir a l'AP-7 en perdre el control del vehicle i sortir de la via. I a Aldover també va morir un home en perdre el control del cotxe en una carretera secundària.

 

I aquest diumenge, tres joves han mort a la C-12 a Balaguer. El cotxe ha sortit de la via i tot apunta que l'excés de velocitat ha estat la causa de l'accident.

A la tarda, hi ha hagut xoc entre tres vehicles al quilòmetre 135 de la C-14, al terme municipal de Bassella, En aquest accident han resultat ferides quatre persones.

 

Notícia relacionada: Pugen un 42% els morts a la carretera i Trànsit ho qualifica d'"emergència viària"

 

Imprudències dels conductors

Segons els Mossos, la velocitat, la distracció i l'alcohol en poden ser la causa. També en quatre casos, com el d'avui, no portaven el cinturó de seguretat.

"Encara que ens sembli increïble, perquè pujar a un vehicle sense cinturó seria l'equivalent a tirar-se des d'un avió sense paracaigudes, a nosaltres això ens sorprèn molt. Si no som conscient del risc que suposa la conducció i els efectes que un accident pot tenir, per molta campanya que el Servei Català de Trànsit i nosaltres mateixos fem no serà mai suficient. Necessitem la complicitat de tothom."

Des de l'abril s'està desplegant un pla contra la sinistralitat i, sobretot, contra l'excés de velocitat, que es revisa i s'adapta cada quinze dies.

 

 

Des de començament d'any fins avui han mort 126 persones, mentre que el 2017, en el mateix període, van ser 94. Això és un augment del 33% de víctimes mortals a la carretera.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut