Bagdad

Setanta morts i un centenar de ferits en un doble atemptat a Bagdad, a l'Iraq

Estat Islàmic ha reivindicat l'acció: un terrorista suïcida ha fet esclatar un cinturó d'explosius al mateix temps que una motobomba ha esclatat en un mercat del barri xiïta de Sadr City

RedaccióActualitzat

A Bagdad, els morts no es compten per milers. Des de la invasió anglonord-americana, es compten per centenars de milers.

I en aquesta ocasió, Estat Islàmic ha provocat una gran matança en un barri xiïta de Bagdad, la capital iraquiana. Més de 70 persones han mort i un centenar han quedat ferides en una doble explosió.

Un terrorista suïcida ha fet esclatar un cinturó d'explosius al mateix temps que una motobomba ha esclatat en un mercat del barri xiïta de Sadr City, un objectiu habitual dels extremistes sunnites.

L'atemptat ha estat reivindicat de seguida per Estat Islàmic, el grup jihadista més important de la història contemporània, que va néixer als camps de detenció nord-americans de l'Iraq, en aquest cas concret al Camp Bucca.

En un comunicat, Estat Islàmic assegura que dos militants del seu grup han aconseguit matar desenes de politeistes. Els jihadistes consideren com a heretges els musulmans xiïtes, que són majoria a l'Iraq. I ho han fet en aquest suburbi de Bagdad, Sadr City, de la mida demogràfica de Barcelona, feu de les milícies que lluiten i derroten els homes del califat sunnita. Amb el suport directe de l'Iran.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut