Ángeles Pedraza, presidenta de l'AVT. (Foto: EFE)
Ángeles Pedraza desaconsella la vaga de fam. (Foto: EFE)
Madrid

Set víctimes d'ETA faran vaga de fam si Uribetxeberria queda lliure

Una de les persones disposada a fer la protesta és un guàrdia civil ferit en un atemptat en què va participar el pres d'ETA malalt de càncer. L'Associació de Víctimes del Terrorisme desaconsella la vaga de fam i crida a participar en una marxa per demanar justícia.

RedaccióActualitzat
Un grup de víctimes d'ETA amenaça de fer una vaga de fam si finalment el jutge deixa lliure el pres d'ETA Josu Uribetxeberria, que té un càncer terminal. L'etarra està pendent de si l'Audiència Nacional l'excarcera, després d'haver obtingut el tercer grau d'Institucions Penitenciàries. La vaga de fam és la mateixa forma de protesta que va escollir el pres per demanar la llibertat i que ja va abandonar dimecres.

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha confirmat que són set les víctimes que començaran la protesta en cas que se'l deixi en llibertat. Entre aquestes hi ha un guàrdia civil que va quedar ferit en un atemptat a Oñate el 1987, en què va participar Uribetxeberria i que va causar la mort de dos agents.

L'AVT desaconsella la vaga de fam perquè, segons ha explicat la presidenta de l'associació, Ángeles Pedraza, "no volem que ningú passi per cap altre dolor afegit". Pedraza ha cridat les víctimes a participar en una marxa per diverses presons espanyoles per demanar justícia, una manifestació que començarà el 29 d'agost a Múrcia.

Sobre la situació d'Uribetxeberria, Pedraza ha afirmat que "com a presidenta i ciutadana" no vol que mori a la presó però "com a víctima, potser sí". I ha afegit: "Que vagi amb la seva família, però quan li quedin uns dies per morir. Quan realment estigui terminal, no com ara, que el que farà es riure, que és el que està fent, amb aquesta vaga de fam."
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut