El Servei de Sismologia i Vulcanologia estudia una gràfica del terratrèmol a les Filipines.
El Servei de Sismologia i Vulcanologia estudia una gràfica del terratrèmol a les Filipines. (Foto: EFE)
Manila

Set morts arran d'un terratrèmol de 6,9 graus a les Filipines

Desactivada l'alerta per tsunami a les Filipines, que s'ha anunciat després del terratrèmol de 6,9 graus a l'escala Richter que s'hi ha registrat a la matinada. El moviment sísmic ha causat set víctimes mortals, entre elles, una nena de 9 anys i un nen d'11. Tots dos han mort en caure'ls a sobre un mur, l'una a Tayasan i l'altre a Jimalalud, segons ha donat a conèixer el director del Centre Nacional de Prevenció de Desastres a les Filipines.

RedaccióActualitzat
L'epicentre del terratrèmol s'ha registrat a 46 quilòmetres de profunditat, a prop de l'illa de Negros, al centre de l'arxipèlag, quan allà era migdia. Segons el director del Centre de Prevenció i Desastres, el sisme ha esquerdat i ha trencat vidres en centres comercials i alguns edificis públics de la província de Negros Ocidental i a les ciutats de Cebú i Iloilo.

Tot i que en un primer moment el Servei Sismològic dels Estats Units havia descartat l'alerta de tsunami, el Servei de Sismologia i Vulcanologia de les Filipines l'ha activat durant unes hores en grau 2, en una escala de 5 a les costes de l'illa de Negros i de la de Cebú. Segons els responsables d'Emergències, es tractava d'una mesura preventiva per obligar els filipins a allunyar-se almenys 20 quilòmetres de la costa.

Per la seva banda, el govern ha ordenat als pescadors de la zona que no surtin a la mar i ha demanat a la població de les zones de risc que abandonin casa seva, tot i que no està prevista una evacuació forçosa.
Anar al contingut