Els dos guàrdies civils van amenaçar les treballadores del club Goldfinger
Pontevedra

Set mesos de suspensió a dos guàrdies civils per irrompre en un club exigint sexe gratis

Van amenaçar les dones que treballaven al local de detenir-les si no s'avenien a tenir relacions sense cobrar

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem confirma la sanció de set i sis mesos de suspensió de sou i feina per a un sergent i un agent de la Guàrdia Civil destinats a A Guarda, a Pontevedra.

Els dos guàrdies van irrompre al Club Goldfinger d'A Guarda a altes hores de la matinada exigint sexe gratis. No estaven de servei i anaven vestits de carrer. Tots dos estaven molt beguts, i van exigir a crits tenir relacions amb les dones que treballaven al local, segons explica la sentència. Les van obligar a posar-se totes en filera a l'entrada del local i les van amenaçar de detenir-les si no accedien als seus desitjos.

L'aquarterament de Tui va rebre la trucada de diverses dones espantades per l'actitud dels dos agents. Les dones demanaven auxili i explicaven que algunes s'havien pogut amagar al segon pis i d'altres havien fugit al camp per escapar-se dels dos guàrdies civils.

Un dels dos imputats també va fer una trucada al centre operatiu de la zona i es va identificar com a agent del cos. Va demanar la presència d'una patrulla, però el seu llenguatge era inconnex i l'operador que el va atendre afirma que semblava molt begut.

Per aquests fets ja els havia jutjat el Tribunal Militar Central perquè es tracta de membres del cos de la Guàrdia Civil. La suspensió de sis i set mesos de sou i feina s'aplica per dues faltes molt greus d'abús d'atribucions amb "dany greu" als ciutadans i a l'administració.

El tribunal considera que els dos agents són un "model negatiu del que ha de ser qualsevol servidor públic".

Aquests i altres incidents que van provocar els dos guàrdies en la seva sortida nocturna van arribar, segons relata la sentència, "a ser de coneixement general, i el subdelegat del govern espanyol a Pontevedra en va haver de donar explicacions en roda de premsa".

El Suprem ratifica la sentència als guàrdies i diu que no és desproporcionada perquè la imatge de la Guàrdia Civil "va quedar greument malmesa per la transcendència dels fets, fins al punt que el subdelegat del govern espanyol en va haver d'informar l'opinió pública".

Anar al contingut