Reus / Amposta

Nou detinguts, entre ells la primera tinent d'alcalde de Reus, en relació amb el "cas Innova"

La Guàrdia Civil fa 25 escorcolls, entre altres llocs als ajuntaments de Reus i Cambrils, i a l'Hospital Sant Joan de Reus i l'Hospital Comarcal d'Amposta

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut nou persones, entre les quals hi ha la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Teresa Gomis (CiU), i els exdirectors de l'hospital d'aquesta població en relació amb el "cas Innova". La major part dels detinguts estan relacionats amb l'empresa pública sanitària Sagessa. 

A més, ha  dut a terme 25 registres simultanis, als ajuntaments de Reus i Cambrils, l'Hospital Sant Joan de Reus o l'Hospital Comarcal d'Amposta, entre altres indrets, segons han informat fonts pròximes al cas. 

La denominada "'operació Cirurgia" ha començat cap a dos quarts de nou d'aquest matí, amb els escorcolls per ordre judicial.

Segons la Guàrdia Civil, s'investiga la possible comissió de delictes contra l'administració pública, delictes societaris, omissió de perseguir delictes i blanqueig de capitals, a més a més de la creació d'una trama organitzada de càrrecs públics, directius d'empreses públiques i empresaris per dur a terme els esmentats delictes.

És per això que s'han escorcollat, també, empreses públiques dependents o vinculades als centres hospitalaris registrats, i en altres empreses mercantils privades.

El jutjat d'instrucció número 3 de Reus i la fiscalia de Tarragona han ordenat les actuacions, dins d'un cas que està sota secret de sumari des de fa més de dos anys.

Recordem que el "cas Innova", destapat per la CUP, investiga una suposada trama de finançament irregular d'empreses públiques relacionades amb la gestió del sistema sanitari de la demarcació de Tarragona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut