Islamabad

Set dels vint-i-tres britànics detinguts havien visitat el Pakistan

Set dels vint-i-tres detinguts al Regne Unit per la seva presumpta implicació en el pla terrorista per abatre avions en ple vol entre Londres i els Estats Units havien visitat el Pakistan entre el 2003 i el 2006. Mentrestant, aquests dies continuen els interrogatoris de la policia britànica als 23 detinguts, tots de nacionalitat britànica i la majoria d'origen pakistanès. La investigació s'està duent amb un complet hermetisme i no se'n desvela cap detall, mentre al Pakistan es donen a conèixer algunes dades referents als detinguts.

Actualitzat

Fonts pakistaneses han informat que el Pakistan va conèixer el complot per fer esclatar avions fa quatre mesos, quan una facció del grup terrorista al Regne Unit Al-Muhajiroon va remetre una llista dels seus membres dissidents que estaven implicats en la conspiració.

Paral·lelament, Scotland Yard continua les investigacions i els interrogatoris als detinguts. En la investigació hi participen totes les forces policials del Regne Unit i s'està duent a terme amb un complet mutisme.

Fonts del Ministeri de l'Interior pakistanès han assegurat que 7 dels 23 detinguts havien visitat el país entre el 2003 i el 2006 però Scotland Yard s'ha negat a corroborar aquesta dada, fet que il·lustra la discreció amb què s'està portant la investigació.

Informació en comptagotes

Aquest divendres, la cadena pública britànica BBC, citant fonts policials, va afirmar que la policia havia trobat una maleta amb material per fabricar una bomba i que també s'havien localitzat vídeos de presumptes suïcides en diversos ordinadors portàtils gravats aparentment per alguns dels 23 sospitosos detinguts.
El descobriment del pla terrorista va ser possible gràcies a la divisió d'Al-Muhajiroon per les diferències entre els seus líders. El grup ha estat actiu al Regne Unit, França i Holanda i exigeix el retorn al califat en el món islàmic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut