Estats Units

Set de cada deu republicans votaria per Palin si fos la candidata a la presidència el 2012

L'excandidata a la vicepresidència pel partit republicà Sarah Palin tindria el suport de 7 de cada 10 republicans si es presentés com a candidata a la Casa Blanca a les eleccions de 2012, segons un sondeig de Gallup per al diari "USA Today" publicat dies després d'haver anunciat que deixarà de ser governadora d'Alaska aquest mes. Segons el sondeig, el 71% dels votants republicans votarien per Palin, mentre que el 27% no ho faria. Pel que fa als votants independents, que són clau per decantar moltes vegades la balança entre republicans o demòcrates, el 44% votaria per Palin i el 51% no.

Actualitzat
Dos terços dels republicans afirmen que volen que l'excandidata a la vicepresidència sigui "una important figura política nacional" en el futur, mentre que tres quartes parts dels demòcrates consultats no creuen que ho sigui. Pel que fa als independents, el 55% preferiria que abandonés l'escena nacional.

El sondeig es va fer el dilluns 6 de juliol sobre una mostra de 1.000 adults -321 demòcrates, 323 independents i 316 republicans- i té un marge d'error del 3% per al conjunt de la mostra i del 6% per a les mostres per partits.
Anar al contingut