Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya
L'atur ha baixat a Catalunya i a Espanya
Barcelona

Set de cada deu aturats catalans no van rebre cap prestació l'any 2014

Un estudi de CCOO constata un increment de les desigualtats socials a Catalunya en els últims anys

RedaccióActualitzat

Set de cada deu aturats catalans no van rebre cap prestació o ajuda pública l'any 2014, segons recull l'Enquesta de Població Activa; i més de la meitat són aturats de llarga durada.

L'evolució d'aquesta dada indica una reducció de la protecció a partir del 2010. L'etapa en què més llocs de treball es van perdre va ser entre finals del 2008 a finals del 2009. La durada màxima de la prestació és de dos anys. Un cop esgotada la prestació, s'accedeix al subsidi d'atur si es compleixen determinades condicions.

Aquestes són algunes de les dades que apareixen en l'estudi sobre l'Evolució de les Desigualtats Socials a Catalunya que ha fet el sindicat CCOO.

L'estudi recull altres dades significants: gairebé la meitat dels joves de 16 a 24 anys són a l'atur i, dels que treballen, un 60% ho fan a temps parcial.

L'estudi conclou  que Catalunya està cada cop més lluny d'Europa pel que fa a la igualtat d'oportunitats. I també constata que, a Catalunya, la despesa social és del 22% del PIB, mentre que a Espanya se situa en el 26%, quatre punts per sobre.

Anar al contingut