Societat

Restablert el servei de les línies 9 i 10 del metro

L'aturada ha afectat 2.000 persones i 300 han hagut de sortir caminant pel túnel

Actualitzat

Un error tècnic en el sistema de control ha deixat aturats set combois de les línies L9 i L10 del metro de Barcelona, que han quedat inutilitzades entre la Sagrera i Can Zam i Gorg. Es tracta de línies automàtiques, sense conductor.

Els combois s'han aturat poc després de les tres de la tarda i, segons alguns dels afectats, els passatgers no n'han pogut sortir fins al cap d'uns 50 minuts, quan les portes s'han obert i els passatgers han sortit caminant pels túnels cap a les sortides d'emergència indicades, però sense cap acompanyant de TMB.

Primer s'ha restablert parcialment el servei, entre Can Peixauet i Can Zam i ha seguit aturat entre La Sagrera i Can Peixauet. A les 19:40 TMB ha informat que el servei ja s'ha restablert completament, quatre hores i mitja després de l'avaria.

Transports Metropolitans de Barcelona ha explicat que hi ha hagut una incidència amb un passatger a qui han hagut d'atendre els serveis mèdics. Alguns testimonis asseguren que dues persones més també han hagut de ser ateses per una caiguda i un atac d'asma.

Raquel Foix, una passatgera que s'ha vist atrapada en un dels combois, ha denunciat a través del 324 com ha anat l'evacuació del tren:

"No ens han informat fins al cap de 30 minuts (cal tenir en compte que estàvem incomunicats en un túnel 5 pisos sota terra) i que tot i que els passatgers hem intentat comunicar-nos pels intèrfons d'emergència, ens contestaven esporàdicament i tard i ens deien que no ens sentien. S'han generat moments d'indignació i pànic"

Transports Metropolitans de Barcelona ha informat que ha habilitat un servei de bus alternatiu per minimitzar els efectes del bloqueig dels combois. De tota manera hi ha hagut problemes per garantir fluïdesa en aquest transport per la falta de vehicles.

L'errada informàtica ha quedat resolta tot i que les afectacions en la circulació encara es mantenen.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut