El logotip de Volkswagen amb una bandera dels EUA (Reuters)
El logotip de Volkswagen amb una bandera dels EUA (Reuters)
Estats Units

Set anys de presó per a un exresponsable de Volkswagen pels motors trucats

La justícia nord-americana també condemna l'executiu a pagar una multa de 340.000 euros per l'escàndol dièselgate

RedaccióActualitzat

Un tribunal de Detroit condemna a 7 anys de presó i a una multa de 340.000 euros un exresponsable de Volskwagen per l'escàndol dièselgate pels motors trucats.

La justícia dels Estats Units considera que Oliver Schmidt, que estava a càrrec de les comunicacions entre l'empresa alemanya i les agències reguladores dels Estats Units entre 2012 i 2015, va contribuir al frau per enganyar els controls de contaminació i va mentir les autoritats sobre els valors reals d'emissió dels vehicles.

Oliver Schmidt, de 48 anys, va ser el primer executiu del fabricant alemany detingut per les autoritats nord-americanes. Era a la presó des del gener i a l'agost es va declarar culpable del frau. Tot i això, ha rebut la màxima sentència i multa possible.

Hi ha sis executius més de la companyia encausats que també s'enfronten a penes de presó als Estats Units. El mes d'agost passat, James Liang, un enginyer responsable que els motors de Volkswagen complissin les normes dels EUA, va ser condemnat a tres anys i quatre mesos de presó i a pagar una multa de 170.000 euros.

Anar al contingut