Barcelona

S'estudia la possibilitat d'autoritzar taxis per a sis passatgers a la ciutat de Barcelona

L'Institut Metropolità del Taxi de Barcelona (IMT), juntament amb diverses associacions del sector, estudia la possibilitat d'autoritzar llicències per a vehicles de set places a la ciutat. En cas que la iniciativa prosperés, els taxis de Barcelona podrien transportar fins a sis passatgers en un mateix vehicle a partir del 2011, tot i que s'hauria de determinar si els viatgers haurien de pagar una tarifa especial.

Actualitzat
El gerent de l'IMT, Miguel Ángel Martín, s'ha mostrat partidari d'aquesta possibilitat, tot i que ha declarat que la mesura té el mateix nombre de detractors i defensors. Per aquest motiu, Martín ha començat a temptejar els diferents gremis per tal de valorar l'entrada en vigor d'aquesta mesura. El mateix gerent ha declarat que les primeres reunions han estat positives, ja que la majoria d'organitzacions han arribat a un consens, amb la condició que es regulessin els taxis i les seves tarifes.

Entre els aspectes positius d'aquesta mesura, Martín ha destacat que les famílies podran viatjar en un mateix vehicle, sense necessitat d'emprar dos taxis per desplaçar-se. Aquest mateix fet ha aixecat algunes queixes entre els gremis de taxistes, els quals creuen que en època de crisi s'impediria que dos taxis fessin un trajecte.

Per aquest motiu, si la mesura entrés en funcionament es regularia el nombre de taxis de set places, establint com s'introdueix aquest nou model de taxi i la seva tarifa. La regulació tarifària s'estudiarà a partir de l'octubre, moment en què es decidirà si la proposta s'acaba posant en marxa.

Anar al contingut