Càrregues policials davant l'escola Ramon Llull, on van ferir Roger Español
Barcelona

S'estreny el cercle sobre el policia nacional que va disparar a Roger Español l'1-O

Ara queden 36 agents, entre els quals hi ha l'escopeter responsable

RedaccióActualitzat

Després que el jutjat número 7 de Barcelona hagi admès a tràmit la querella de Roger Español contra la Policia Nacional per les càrregues de l'1 d'octubre, s'estreny el cercle sobre el policia nacional que va disparar i va ferir Roger Español. És un escopeter de la brigada Camel 50, que -sota les ordres d'un inspector i d'un subinspector- va actuar a l'Escola Ramon Llull.

Ara hi ha una llista de 43 agents, 7 de descartats perquè eren conductors. Així que en queden 36, entre els quals hi ha l'escopeter responsable.

 

 

L'advocada del ferit, Anaïs Franquesa, ha explicat les dificultats amb què s'han trobat:  

"Un dels problemes que ens trobem és que la identificació els agents la porten d'esquena. N'hi ha alguns que ja estan identificats com a escopeters perquè nosaltres hem fet la tasca però qui ha de determinar en primer lloc qui eren els escopeters és la Policia Nacional."


Per aclarir-ho, el jutge ha demanat diverses proves, una als Mossos. En concret, els sol·licita que facin un estudi pericial de la ubicació de l'escopeter en el moment dels fets sobre la base de les imatges, unes gravacions on s'evidencien indicis de mala praxi policial, perquè el tret es fa directament i a molt poca distància.

 

 

La víctima, Roger Español, ha assegurat que vol que es recongui que les coses es van fer malament.

"La indemnització és el de menys. Jo el que vull és que es reconegui que les coses es van fer malament, que d'aquestes càrregues policials va haver-hi més de 1.000 afectats per la violència i jo soc un d'ells."

 

 

El cas de la noia ferida a la mà i les càrregues a l'Escola Mediterrània són dues de les set querelles que ja s'investiguen. A això s'hi sumen més d'un centenar de denúncies, casos que internament la Policia Nacional mai ha investigat.

Notícia relacionada: Amnistia carrega contra Espanya per la violència de l'1-O i la presó dels Jordis

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut