Barcelona

S'estrena a Barcelona un cicle de teatre per localitzar els fills de desapareguts durant la dictadura argentina

L'associació argentina de les Abuelas de la Plaza de Mayo lluiten des de fa molts anys per recuperar els que anomenen "nens desapareguts amb vida". Són fills de represaliats per la dictadura que van ser separats de les seves famílies i donats perquè els criessin altres. No tots es van quedar al seu país. A Espanya es calcula que n'hi podria haver una cinquantena, per això les Abuelas de la Plaza de Mayo han portat a Barcelona un cicle de teatre que pretén atraure'ls i que es qüestionin el seu passat.

Actualitzat

Més de cinquanta joves argentins que viuen a Espanya es calcula que són fills de represaliats per la dictadura argentina i posteriorment criats en altres famílies. Per recuperar aquests "nens desapareguts amb vida", l'associació de les Abuelas de la Plaza de Mayo fa anys que fan activitats, l'última, un cicle de teatre que va començar al Teatreneu de Barcelona ahir.

"Ser un noi desaparegut és, en primer lloc, no saber que ho ets". La frase és un dels lemes que fa 25 anys repeteixen les Abuelas de la Plaza de Mayo amb l'objectiu incansable de trobar els seus néts, els nens que la dictadura argentina va robar i va donar en adopció, i que encara ara no coneixen el seu autèntic origen. Fa sis anys van engegar un cicle de teatre a Buenos Aires per acostar-se als joves que podrien ser néts seus i incentivar-los perquè ells mateixos vulguin investigar d'on vénen. Ara han fet arribar la iniciativa als teatres de Barcelona.

Teatre testimonial, per intentar restablir les màximes identitats possible. Serà cada dilluns fins al 13 de juny, a la majoria de sales alternatives de Barcelona, i també al teatre de Ponent de Granollers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut