L'avió s'ha estavellat a l'aeroport quan estava aterrant (Reuters)
L'avió s'ha estavellat a l'aeroport quan estava aterrant (Reuters)
Katmandú

50 morts en l'accident d'un avió de Bangladesh quan aterrava a l'aeroport de Katmandú

L'aparell, que portava una setantena de persones, ha derrapat a la pista i s'ha incendiat

RedaccióActualitzat

Un avió s'ha estavellat aquest dilluns a l'aeroport Internacional Tribhuvan de Katmandú, al Nepal. L'aparell, de la companyia US-Bangla Airlines, de Bangladesh, ha derrapat quan feia la maniobra d'aterratge i s'ha acabat incendiant en un camp de futbol que hi ha al costat de la pista.

L'avió s'havia enlairat de la capital, Dacca, i portava 67 passatgers i quatre membres de la tripulació. Les autoritats locals informen que han mort 50 dels ocupants. Han sobreviscut, per tant, una vintena de persones amb ferides greus, que han traslladat a diferents hospitals.

El director general de l'Autoritat d'Aviació Civil del Nepal, Najiv Gautam, ha explicat que tot apunta que el pilot ha perdut el control quan l'avió ha tocat terra. Ha remarcat que l'aeronau ha entrat des del costat contrari a aquell per al qual havia rebut permís. "Estem intentant determinar les raons d'aquest aterratge inusual", ha afegit el responsable nepalès.

 

 

En els últims deu anys hi ha hagut diversos accidents d'avionetes o avions de petites dimensions al Nepal. En aquests accidents hi ha hagut desenes de morts, molts d'ells turistes que visitaven el muntanyós país de la serralada de l'Himàlaia.

Anar al contingut