El Prat de Llobregat

Serveis mínims del 90% en la vaga als controls del Prat que comença avui

Després de deu dies de cues intermitents als controls de seguretat, els treballadors d'Eulen han convocat oficialment una vaga parcial fins dilluns

Actualitzat

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha fixat en un 90% els serveis mínims per a la vaga parcial dels treballadors dels filtres de seguretat de l'aeroport del Prat, que ha de començar aquest divendres i acabar dilluns, en les franges horàries de 5.30 a 6.30, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30.

L'executiu espanyol creu que, en ple període estival, cal "garantir el funcionament dels serveis essencials" davant un increment "considerable" del nombre d'usuaris.

Segons l'executiu espanyol, aquest percentatge s'haurà d'aplicar en els quatre períodes d'una hora de vaga establerts en les protestes dels treballadors, en tots els torns a la T1 i T2, perquè un percentatge inferior "podrien veure's afectats greument altres drets fonamentals, especialment els de la llibertat de circulació", a més d'esgrimir motius de seguretat.

La convocatòria oficial d'aquesta vaga arriba després del caos de les últimes setmanes, que ha fet perdre el vol a un miler de persones, segons l'Associació Espanyola de Companyies de Transport Aeri. Les cues intermitents que hi ha hagut es devien, segons els treballadors, a l'aplicació estricta del protocol de seguretat.

A mitjans de mes, vaga total

Aquests serveis mínims no corresponen a l'aturada que han aprovat aquest dimecres els mateixos treballadors d'Eulen, que ampliaran al 100% de la jornada cada dia de la setmana. Aquest enduriment de la protesta encara no té data, però calculen que seria cap a mitjans d'aquest mes d'agost i els serveis mínims encara no s'han decidit.

Els treballadors d'Eulen ho consideren una "vergonya"

Els treballadors d'Eulen veuen una "vergonya" els serveis mínims decretats pel govern espanyol. La membre del comitè de vaga Genoveva Sierra considera que "no té cap sentit" ordenar uns serveis mínims del 90%, quan aquest percentatge d'agents no el treballa "mai" perquè entre el 10% i el 15% acostumen a tenir festa o a estar de vacances.

Sierra ha criticat que l'executiu espanyol justifiqui aquest percentatge per motius de seguretat:

"En alerta 4 no hi està la persona que està 16 hores davant de l'escàner i que no està donant seguretat perquè no és viable? El cos humà té la seva força fins a un límit. Això no és alerta 4, però per als serveis mínims sí."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut