Barcelona

Serret garanteix les indemnitzacions als afectats per la grip aviària

La consellera d'Agricultura afirma que estan previstes per normativa europea

RedaccióActualitzat

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, admet que el focus de grip aviària en una granja de Sant Gregori, al Gironès, tindrà conseqüències econòmiques per al sector. En declaracions al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, la consellera ha explicat que ja estan treballant amb les indemnitzacions per a les explotacions que han hagut de sacrificar animals.

"És evident que hi haurà impacte econòmic. Ja hi ha unes indemnitzacions previstes per normativa europea. El que farem els propers dies és, juntament amb el sector i, sobretot, amb el ministeri -que és amb qui hem d'acabar d'aclarir aquestes indemnitzacions-, posar el procediment en marxa."

Aquest focus de grip aviària ha obligat a sacrificar 17.000 ànecs de la granja de Sant Gregori i més de 7.000 ànecs de sis granges més, que van rebre animals infectats.

El Departament d'Agricultura també ha decidit immobilitzar les granges d'aviram que hi ha en un radi de tres quilòmetres de cada una de les explotacions on s'ha detectat el virus i també restringeix els moviments de les explotacions avícoles en un radi de deu quilòmetres.

Aquestes mesures afecten un total de 237 explotacions d'aviram comercials i prop d'un miler de granges d'autoconsum.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut