Serret creu que reactivaran les euroordres quan hi hagi la sentència del procés

L'exconsellera s'espera una sentència "ferma i dura" en el judici al procés

RedaccióActualitzat

Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de l'últim govern presidit per Carles Puigdemont, cessada fa un any per Mariano Rajoy amb l'aplicació de l'article 155, està convençuda que, quan hi hagi sentència del judici del procés, la justícia espanyola reactivarà les euroordres contra ella i la resta de polítics que són a l'estranger.

L'actual delegada del govern davant de la Unió Europea ha parlat a Catalunya Ràdio el dia que fa un any exacte que es va exiliar a Bèlgica juntament amb Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

"...tenint una sentència ferma -i suposo que, en el pensament del jutge Llarena, una sentència ferma i dura-, anar a buscar una euroordre per intentar que qualsevol jutge europeu no tingui gaires ganes de contradir un jutge espanyol."

Serret, Puigdemont, Puig i Comín no tenen, ara mateix, cap euroordre en vigor que demani la seva extradició a Espanya, després que el jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem anul·lés primer la que havia emès la jutge Carmen Lamela, de l'Audiència Nacional, i després la que havia emès ell mateix, en no ser resposta afirmativament per la justícia d'Escòcia, on s'ha traslladat Ponsatí, i la justícia d'Alemanya, on va ser detingut Puigdemont.

 

El primer any de l'arribada a Brussel·les de Puigdemont, Comín, Ponsatí, Puig i Serret coincidirà amb la presentació, aquesta tarda, a Barcelona, del Consell de la República.

Presidit per Puigdemont i dirigit per Comín, vol ser una eina dels polítics que són a l'exterior per ajudar a internacionalitzar l'independentisme.

Serret no creu que hi hagi cap base perquè el govern espanyol pugui impugnar el Consell de la República, perquè es finançarà amb recursos privats.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJudici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut