Pla general d'un moment de la clausura de la 16a Jornada Reg i Futur a càrrec de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, el 3 de fe…
Pla general d'un moment de la clausura de la 16a Jornada Reg i Futur a càrrec de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, el 3 de febrer de 2017. (Horitzontal)

Serret anuncia que l'Agència Catalana del Regadiu serà l'autoritat referent a Catalunya

Actualitzat

ACN Mollerussa.-La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha anunciat que l'Agència Catalana del Regadiu serà l'autoritat referent al regadiu a Catalunya. Ho ha fet en el marc de la clausura de la 16a jornada Reg i Futur, a Mollerussa, on ha refermat el compromís a donar suport a la modernització dels regadius amb l'aportació de 30 milions d'euros en ajuts destinats a les comunitats de regants fins al 2020. En aquest sentit, la consellera ha remarcat la necessitat de ''regar amb eficiència i sostenibilitat per fer front als grans canvis globals i assegurar una producció que ens garanteix la sobirania alimentària i la sostenibilitat del país''. Segons Serret, al país, del consum total de l'aigua un 72% correspon al sector agrari i, per tant, en la política hidrològica del país el sector agroalimentari hi té molt a dir.

La consellera ha explicat que des del Departament d'Agricultura s'hi està treballant i ha destacat que el Govern ha aprovat aquesta setmana el Programa de Regadius de Catalunya, que ha d'actualitzar el Pla de Regadius 2008-2020, ''ja que estem en un context diferent del que hi havia quan es va aprovar''. A més, en el marc d'aquest Programa es desenvoluparà l'Agència Catalana de Regadius. Aquest nou òrgan serà ''la màxima autoritat dels regadius del país''; és a dir, el responsable de definir la política de regadius que s'ha de seguir a Catalunya en els propers anys, així com l'execució i seguiment d'aquestes polítiques. La consellera ha remarcat que aquest és un projecte de país que ha de comptar amb el diàleg i coresponsabilitat del sector.Aposta decidida per la modernitzacióLa consellera ha destacat ''l'aposta decidida del Departament amb la modernització dels regadius'' i ha explicat que dins del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020 es preveu una inversió pública total de 30 milions d'euros. Una aposta que s'ha concretat amb l'ordre d'ajuts per als anys 2016, 2017 i 2018 a les Comunitats de Regants per a la millora i modernització del regadiu amb un import de 13,3 milions d'euros dels quals 2,2 milions corresponen a les col·lectivitats del Canal d'Urgell.Meritxell Serret també ha apuntat que aquest any es continuaran desenvolupant els regadius ja planificats, com ara l'Algerri-Balaguer i els que es vagin programant del Segarra-Garrigues i que s'avançarà en la segona fase del Garrigues Sud.

Anar al contingut