Barcelona

Serrat omplirà el Palau de la Música amb un concert per sensibilitzar sobre la síndrome de la fatiga crònica

Joan Manuel Serrat actua dijous al Palau de la Música amb un concert solidari, destinat a sensibilitzar la societat sobre la síndrome de la fatiga crònica i la fibromiàlgia. Ja no queden entrades per a l'espectacle, la recaptació del qual servirà per finançar la investigació sobre unes malalties que comporten "soledat i incomprensió", a banda de ser "complexes i dolores", segons ha subratllat el mateix cantant a la presentació del concert. La fatiga crònica i la fibromiàlgia afecten més d'un milió i mig de persones a tot l'Estat, la gran majoria dones. En el primer cas, no hi ha cap medicament específic per combatre la malaltia.

Actualitzat
El concert ha estat possible gràcies a la iniciativa de Lídia Monterde, malalta de fatiga crònica, que després de veure per televisió el concert "Serrat simfònic" es va decidir a escriure al cantant explicant-li la seva situació. El noi del Poble-sec es va posar en contacte amb ella i es va comprometre a fer un concert benèfic.

Això va ser l'any 2003, i des d'aleshores es van començar a moure per trobar el suport d'una productora, The Project, que en fes rutllar l'engranatge. El resultat d'aquest esforç és el concert de dijous, que omplirà el Palau de la Música amb un repertori variat dels temes de Serrat, que estarà acompanyat damunt l'escenari per Ricard Miralles.

La síndrome de la fatiga crònica és una malaltia que tenen entre 120.000 i 200.000 persones al conjunt de l'Estat, mentre que la fibromiàlgia la pateixen entre 400.000 i 1.200.000 persones. D'aquestes, un 90% són dones.
Anar al contingut