Barcelona

Serrat, investit doctor "honoris causa" per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

Aquest dimarts, Joan Manuel Serrat ha estat investit doctor "honoris causa" per la Universitat Pompeu Fabra. El consell de govern de la universitat ha volgut destacar així la força i dignitat de la paraula i el valor expressiu de les cançons de l'artista. En el seu discurs, Serrat ha destacat que "la gent del carrer ha de recuperar els valors democràtics i morals" en un moment de "crisi de model de vida".

Actualitzat
La Universitat Pompeu Fabra ha estat investit "honoris causa" el cantautor del Poble-sec per haver contribuït "a la difusió de l'obra d'alguns dels millors poetes del segle XX i a través de la seva música, a la difusió del català a tot el món", entre d'altres.

"Recuperar els valors democràtics i morals"

L'artista, que ja ha rebut nombrosos guardons al llarg de la seva carrera professional, ha lamentat la "gran pèrdua dels valors morals" a la societat actual, amb la vergonyant corrupció", i ha fet una crida a "despertar a una societat adormida".

En aquest sentit, Serrat ha explicat que "cal recuperar els valors democràtics, i ho hem de fer nosaltres, la gent del carrer". "Sabem quins són els camins que no hem d'escollir mai més", ha assegurat i "si no ho fem nosaltres, s'ocuparà d'això la naturalesa".

Pel que fa a les protestes dels indignats de les últimes setmanes, el músic ha explicat que el fet que la mobilització s'hagi fet amb "dones i homes, grans i joves exigint el canvi social i una democràcia real ha estat un glop d'aire fresc i un crit d'atenció" i ha afegit que ara "és responsabilitat de tots obrir els ulls i reclamar el nostre futur".

Primer reconeixement a Catalunya

L'acte, que ha començat a dos quarts d'una, s'ha pogut seguir a través del Twitter, sota l'etiqueta #serrathonoris, i del web de la Universitat Pompeu Fabra.

Aquest ha estat el primer doctorat que Serrat ha rebut d'una universitat catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut