Barcelona

Serrat canta a paisatges, llocs i éssers estimats al TNC en el recital "Mô"

El cantautor Joan Manuel Serrat ha cantat a paisatges, llocs i éssers estimats en el primer concert de la temporada que farà aquest mes al Teatre Nacional de Catalunya per presentar els temes del seu nou disc, "Mô". El cantautor ha ofert un concert amb tocs jazzístics, dirigit pel seu habitual col·laborador Ricard Miralles, en una posada en escena espectacular sobre una idea de 1984 de l'escenògraf Fabià Puigserver, un dels fundadors del Teatre Lliure. Acompanyat per cinc músics en un escenari presidit per una enorme vela, sobre la qual es projectaven imatges, el noi del Poble-sec no ha defraudat el seu públic, amb el qual no ha cessat de fer broma amb "un grapat de cançons" noves.

Actualitzat

"Mô", un àlbum poètic i intimista dedicat a la ciutat menorquina de Maó, on sol refugiar-se per compondre, conté 12 cançons en català, totes escrites per Joan Manuel Serrat, excepte "Mala mar" i "El mal de la tarongina".

La primera està basada en "Somriure", un poema de Joan Margarit musicat per Serrat que ja va estrenar al Teatre Grec, de Barcelona, durant la gira "Serrat 100 x 100". La cançó "El mal de la tarongina" recull un text de l'escriptor i periodista Manuel Vicent, també musicat pel cantant. Una altra cançó inclosa en el disc és "Plou al cor", que Serrat va interpretar en un programa de TV3.

Entre aquests 12 temes, compostos durant petits descansos de la gira "100 x 100 Serrat" en l'últim any, destaca "Capgròs", un tema que el cantant dedica al desaparegut guitarrista Josep Maria Bardagí, i que suposa la continuació de "Malson per entregues", únic tema que van compondre junts i que torna a tenir la col·laboració dels seus fills.

Amb un espai escènic dissenyat per Fabià Puigserver el 1984 i amb el suport dels músics que han col·laborat a "Mô", Serrat ha delectat els espectadors amb alguns dels seus temes més coneguts, que ha alternat amb les noves cançons.

Després del seu pas per Barcelona, la gira prosseguirà per diferents localitats catalanes, Madrid, València i Castelló, on tancarà la gira el 30 de juny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut