Ciclisme

Serhi Honchar s'adjudica la contrarellotge i es converteix en el nou líder del Tour de França

L'ucraïnès Serhi Honchar, de l'equip T-Mobile, s'ha adjudicat la setena etapa del Tour de França, una contrarellotge de 52 quilòmetres entre Saint-Grégoire i Rennes, i ho ha fet còmodament i donant tota una lliçó. Landis ha estat segon, a un minut i un segon del guanyador, i Lang ha estat tercer, a 1.04. Després del triomf d'avui, Honchar passa a encapçalar la general i li pren el maillot groc al belga Tom Boonen, del Quick Step.

Actualitzat

Honchar, un veterà de 36 anys que va ser campió del món de contrarellotge l'any 2000, ha reviscut avui un dels seus millors moments en imposar-se en el que és el primer examen dur d'aquest Tour, on hi ha hagut diverses sorpreses. Per exemple, el triple campió mundial, l'australià Michael Rogers (T-Mobile), en un circuit fet a la seva mida, només ha pogut ser quart, a 1.24.

En el Discovery el daltabaix ha estat total: l'italià Savoldelli (19è) s'ha deixat en el camí 2.12 minuts; l'americà George Hincapie, (24è) 2.42, i Iaroslav Popovitx (32è), 3.17, diferències que els retiren la condició de favorits fins que no demostrin el contrari. Tampoc li ha anat bé a David Zabriskie (CSC), que encapçalava moltes apostes.

Pel que fa als espanyols, Carlos Sastre (CSC) s'ha convertit en la referència per al futur d'aquest Tour, i també en l'alegria de l'equip danès, que ha perdut per una caiguda a Julich. Ha entrat divuitè, a 2.11 del guanyador, mentre que Pereiro (Illes Balears) ha perdut 2.41; Rubiera (Discovery), 3.06, i Egoi Martínez, 3.13. Iván Mayo (Euskaltel) ha cedit 5.37, per tant, es pot oblidar del podi. Per contra, el T-Mobile i els alemanys han assaltat el 'top ten" de l'etapa amb sis homes, amb Sinkewitz cinquè, el campió mundial Marcus Fhoten (Gerolsteiner) setè i Kloeden vuitè.

La vuitena etapa, de 181 quilòmetres, unirà les localitats de Saint-Méen-le-Grand i Lorient. Perfil força ondulat en les tres quartes parts del recorregut, amb un final apte per a una altra arribada massiva, sempre que no qualli alguna de les escapades.

Anar al contingut