Belgrad

Sèrbia presenta la seva candidatura d'adhesió a la UE

Sèrbia ha presentat davant la presidència sueca de la Unió Europea una sol·licitud formal per convertir-se en país candidat a l'adhesió comunitària. El president serbi, Boris Tadic, ha lliurat el document al primer ministre suec, Fredrik Reinfeldt, en presència de l'eurocomissari d'Ampliació, Olli Rehn. La sol·licitud destaca que la decisió de presentar la candidatura "reflecteix el consens de la societat sèrbia respecte a l'orientació europea" del país i el seu ingrés a la UE. Segons Tadic, Sèrbia podria convertir-se en membre ple de la Unió Europea el 2014, encara que ha reconegut que "no serà fàcil".

Actualitzat
"No es pot donar la data per segura, però si ens marquem aquest objectiu, podem aconseguir-ho", ha dit Tadic en roda de premsa a Estocolm després d'entregar la sol·licitud d'adhesió del seu país a la UE.

El president serbi ha admès que un dels principals esculls a què haurà de fer front Sèrbia és la lluita contra el crim organitzat, i ha reiterat que continuarà fent "tots els esforços possibles" per capturar els acusats de crims de guerra per la justícia internacional.
Anar al contingut